Nem hiányoznak szinte egyetlen megmozdulásról sem, ahol a magyarság hagyományainak ápolásáról vagy a nemzeti öntudat erősítéséről van szó. Gyönyörű vasparipáikkal egyfajta demonstratív erőként hívják fel magukra és azokra az eseményekre a figyelmet, amelyen részt vesznek, járjanak bármerre is. Ők a Szkíta Motoros Baráti Kör tagjai. Én, személy szerint pár hónapja hallottam először a Szkíta Motorosokról, az óta volt szerencsém megismerkedni jó néhány tagjukkal. Sajnálattal tapasztaltam azonban, hogy nem, vagy csak minimális ismeretanyag lelhető fel róluk mind az elektronikus, mind pedig az írott médiában. Ennek hiánypótló jellegeként tettem fel nekik néhány kérdést:

Mikor és hogyan alakultak a szkíta motorosok?

Sz.M.B.K.: A Szkíta Motoros Baráti Kör 2009. 07. 04.-én alakult. Sokan már tagjai voltunk más-más csapatnak, ott barátkoztunk össze, majd kiváltunk, hogy az általunk jónak tartott cél /politikai változások, ország felemelkedése és a hagyományőrzés/ érdekében a magunk módján együtt tegyünk.

Jelenleg hány tagja van a Szkíta Motorosoknak? Kik lehetnek tagok?

Sz.M.B.K.: A jelenlegi taglétszám: 27 fő.
Tagok azok lehetnek, akik szimpatizánsként rendszeresen látogatják a rendezvényeinket, túráinkat és miután megismertük egymást, kérik a felvételüket, és akiknek csatlakozását az éves tagfelvételi gyűlésen (ősszel) a jelenlévő tagok 100%-a megszavazza. Ezek után hordhatják a Szkíta felvarrót.

Érdekes nevet választottatok, mint tudjuk, a szkíták egy ókori lovas nomád nép voltak, és a magyarságot egyértelműen a szkíta népcsoportból eredeztetik a különböző kutatások, tanulmányok. Miért pont Ők lettek a névadótok?

Sz.M.B.K.: A SZKÍTÁK egykor belső Ázsia és Európa nagy részét uralták. Lovas nemzetként nem hódítottak, hanem kultúrát, tudományt és a megélhetéshez szükséges ismereteket vittek az általuk bejárt területek népeinek. Büszke harcosként emelt fővel, egyenes derékkal hitük szerint tették jobbá e világot. Ezt a nemes gondolatot fogjuk mi most tovább éltetni, mint a modern kor lovasai. Bejárva a még megmaradt, egykoron büszkén hazának vallott Kárpát-medencét, a gúnyhatáron innen és túl, elutasítva minden kötöttséget, béklyót, diktatúrát, mert hiszünk az emberi gondolat és a lélek szabadságában. Mert azt az értéket képviseljük, melyet egykor a Szkíták képviseltek. Ma, a rohanó világban viszont a lovakkal lassan érnénk célt ezért lovak helyett vasparipán járjuk a Kárpát-medencét….mert nem hátrálunk, nem vonulunk vissza, csak megyünk előre, tűzön-vízen át, a magyarság felemelkedéséért!

Milyen benyomások érnek az emberek részéről benneteket? Tehát tetszik nekik, vagy volt már rá példa, hogy helytelenítették akár a tevékenységeteket, akár az emblémátokat, kinézeteteket?

Sz.M.B.K.: Eddig csak szeretetet, és szimpátiát tapasztaltunk. Persze biztos vannak, akik nem szeretnek minket, de úgy látszik, nem azonos helyszíneken vagyunk. A felvarrónk is csak tetszést aratott eddig, helytelenítést nem tapasztaltunk.

Említettétek az elején a hagyományőrzést, mit takar ez pontosan a részetekről, illetve milyen rendezvényeken vesztek részt? Úgy tudom a Kárpát Haza Templomának építésénél is segédkeztetek, decemberben a Szkíta Motorosok mikulása okozott örömet sok kisgyermeknek. Most pedig az I. Kárpát –medencei hazafias versmondó verseny fő támogatójaként, szervezőjeként bukkan fel a nevetek. Miért fontos számotokra ez?

Sz.M.B.K.: Amiket említesz, inkább a karitatív tevékenységeink közé tartoznak. Nagyra becsüljük őseink tetteit, hagyományait, és ha lehetőségünk van rá, tisztelgünk is előttük. Már megalakulásunk kezdetén a NÉM-el közösen kopjafát állítottunk a Karosi Honfoglalás korabeli Nemzeti Sírkertben, részt vettünk a Kunok Világtalálkozóján, 2009-ben elhoztuk a kupát Paksról a Hagyományőrző Magyarok Napján meghirdetett főzőversenyről. Jelen voltunk a Magyarok Ország Gyűlésén Bösztörpusztán, idén pedig két napot töltöttünk a Tavaszi Hadjáraton, Jászberényben és Nagykátán, mely Európa legnagyobb katonai hagyományőrző programja. Tagjaink között vannak íjászok, bőrdíszművesek, akik maguknak készítik a tarsolyaikat, minden évben tartunk egy igazi hagyományőrző disznótort is, sőt idén tervbe van véve, hogy közösen készítjük el a télire szükséges savanyúságainkat. Jó kapcsolatot ápolunk a Pálos Renddel és ezen belül is a Magyarországi Rendfőnökkel, Bátor Botond Testvérrel, látogatjuk a rendezvényeiket Petőfiszállás-Pálosszentkúton, mely tudvalevőleg az egyetlen Magyar alapítású Katolikus Rend.

Ha már említettétek a karitatív tevékenységeket, kérlek, meséljetek erről is egy kicsit!

Sz.M.B.K.: Bethlen Farkas felhívására 2009 Augusztusában részt vettünk Verőcén a Kárpát- Haza templom építésében. Tavalyi erdélyi túránkhoz kapcsolódóan csángóföldre, Pusztinába vittünk adományokat az ottani iskolába. Ezek könyvek, játékok, iskolai felszerelések, ruhaneműk és egy számítógép volt. Decemberben pedig a kerepesi családsegítőt kerestük meg, hogy a rászoruló magyar családokat keressék meg az illetékességi területükön, hogy megajándékozhassuk a gyerekeket. Műsort csináltuk Nekik, igazi motoros Télapó lepte meg a gyerekeket, ő osztotta a csomagokat. Üdítővel, süteménnyel kedveskedtünk, és egy használt ruha gyűjteménnyel is sikerült örömet szereznünk számukra.... A kerepesi motoros Télapó népszerűsége után, Isaszegen is felkértek minket, hogy a helyi rászoruló családoknak hasonló műsoros programot szervezzünk. A gyűjtés megkezdődött a helyi Jobbik szervezet segítségével, bár a dátum még nincs kitűzve, a rendezvény azonban biztosan meg lesz tartva. Ezen kívül van egy magyar család, akik Nagyúton laknak, hat gyermekük van, az édesanya rákos beteg, az apa nem tud dolgozni, mert el kell látni a gyerekeket és az anyukát, ezért nagy szegénységben élnek. Nekik próbálunk havonta, kéthavonta egy kis segítséget nyújtani. Vittünk már pénzt, élelmiszert, ruhákat, játékokat, de van, hogy csak abban tudunk segíteni, hogy az anyuka el tudjon jutni a kórházba. Ez történt ma is. Az apa ma hozta fel a feleségét a kistarcsai kórházba, mert a vese katétert ki kellet vetetnie.

Ha már szóba került Erdély, milyen kapcsolatot ápoltok az elcsatolt részek lakta magyarsággal, és itt nem csak Erdélyre gondolok, illetve van –e kapcsolatotok ottani motorosokkal? Ha igen hogyan működtök együtt?

Sz.M.B.K.: Sajnos jelen pillanatban hivatalos együttműködés nincs a gúnyhatáron túli Motoros csapatokkal, csak személyes kapcsolatok vannak a Felvidéki Farkasok néhány tagjával és a Kerecsensólymokkal, akikkel szinte megegyezik jelképünk! Büszkék vagyunk rá, hogy tagjaink között tudhatunk egy székely srácot, Ráduly Leventét, aki egykoron a Szkítia zenekar frontembere volt, jelenleg pedig a Treff zenekart erősíti és az Egészséges Fejbőr megmaradt tagjaival próbál egy új formációt felállítani. Általában a sajnos igen csekély számú hagyományőrző motoros találkozókon (Monorierdő, Szalkszentmárton) valamint a Magyar Sziget és a Felvidéki Magyar Sziget rendezvényein szoktunk összejönni azokkal az elcsatolt részeken élő társainkkal, akik megpróbálják akár a puszta jelenlétükkel is hirdetni, hogy a magyarokat nem lehet elszakítani egymástól, nem lehet eltaposni, elhallgattatni.

Többször is volt alkalmam már egy-egy motoros felvonuláson, motoros találkozón részt venni. Csodálatos érzések keltek életre bennem a több km-es, porkígyóból előcsillanó sisakok és motorok látványa nyomán. Bennetek milyen érzések ébrednek egy-egy ilyen alkalommal, vagy amikor leszálltok a vasparipátokról és megpihentek?

Sz.M.B.K.: Egy motoros felvonulás óriási erőt és együvé tartozást sugároz. Egy barátom mondta, aki mellesleg katolikus pap, hogy ha csak három-négy motoros indul egy irányba, egy akarattal, annak nagyobb kisugárzása van, mint egy jókora tömegnek. Fantasztikus élmény látni az emberek arcát, a nénik, gyerekek integetését! Az ilyen rendezvények olyan feltöltődést jelentenek számunkra, hogy szavakba nem önthető!
Többször előfordult már velünk úgy Erdélyben, mint csonka országban, hogy hozzánk lépett egy néni és arcon puszil. Csak mert vagyunk. Mert ott vagyunk. Óriási erőt látnak bennünk, igyekeznünk kell tehát rászolgálni erre a bizalomra.

Ha ti lennétek a riporter, mi az, amit megkérdeznétek magatoktól, vagy fogalmazhatnék, úgy is mit szeretnétek elmondani, ami még kimaradt a cikkből!
Sz.M.B.K.: Azt mindig záró kérdésnek szokták feltenni: hogy mik a tervek a jövőre nézve?
Nos, tervünk: Ősi országunkat együtt...
A célok adottak, a feladat nemes: Építeni egy szebb jövőt! Mindenki amennyit tud, annyit rakjon az ország asztalára. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

Hol találkozhatunk veletek legközelebb? Milyen megmozduláson vesztek részt?
Sz.M.B.K.: Trianon emléktúra... Meg mindenhol a Kárpát-medencében! Az elkövetkező fél évben a tervezett program a következő:
2010.05.27.-06.05-ig Adjátok vissza hegyeimet!!! Wass Albert emléktúra.
2010-06-05.-én Trianoni Békediktátum 90. gyászos évfordulóján „MAGYAR FELTÁMADÁS” címmel 1. KÁRPÁT-MEDENCEI HAZAFIAS VERSMONDÓ VERSENY.
2010.06.11.-én Szarvason Nagymagyarország közepén állítanánk egy kopjafát a Magyarok nagyjai tiszteletére.
2010-06-19.-én Horthy Miklós emlékműavatás.
2010.08.01.-08.10.-ig X. Magyar sziget
2010.08.27.-én Pakson a IV. Hagyományőrző Magyarok Napja
2010.11.05.-én Szkíta motoros Hagyományőrző Disznótor 2010

Amint látható, szinte mindenhol ott van ez a lelkes kis csapat, ahol a nemzeti öntudat megőrzése, hagyományaink ápolása és az össze fogás révén segíteni tudnak, hogy a felnövekvő nemzedéket a hazaszeretetükkel, a nemzet felemelkedése iránti elkötelezettségükkel egy szebb, boldogabb jövő felé vezessék. Adjon az Isten mindnyájuknak erőt, egészséget és kitartást céljaik eléréséhez!

Bakó Andrea

"Hiszek egy Istenben, Hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában.
Ámen."

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 szavazat)

Hozzászólás

Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Következő esemény

2024. május 25. szombat - 10:00

Friss hozzászólások

Legújabb video