A napokban arra lettem figyelmes, hogy hajnali öt órakor a kerepesi HÉV állomásnál lévő gyalogátkelőnél állnak a rendőreink. Mondtam is magamban, na végre, vigyázni fognak a gyalogosok testi épségére, talán megszűnik az a jelenség, hogy a pirosra váltani készülő közlekedési lámpánál, az autósok nem a gázra, hanem ezentúl a fékre fognak rátaposni és nem megy át még legalább 2-3 autó a piros lámpán. Aztán tovább gondolkodtam,  hogy hajnali öt órakor igen alacsony a 3.-as úton az autós forgalom, de megnyugtattam magam, hogy biztosan itt lesznek még hét-nyolc óra tájban is, amikor olyan élénk autós átjárás van Kerepesen, hogy az úttesten való gyalogos átkelés felér egy extrém sport kalanddal.  

Aztán megdöbbenve láttam a következő esetet. Két középkorú hölgy érkezett a gyalogátkelőhöz, megnyomták az oszlopon lévő gombot, de hosszasan nem történt semmi. A közeledő HÉV hanga viszont már belengte a kies kerepesi hajnalt. A két munkába igyekvő hölgy alaposan körülnézett előbb Gödöllő, majd Budapest irányába is és mivel egyik irányból sem érkezett autó, így sietve átkeltek a túloldalra, hogy elérjék a HÉV-et. Ekkor ugrott a két önszánt és szolgálni és védeni akaró közeg és a két hölgy után vetették magukat. Kérték az igazolványaikat és közölték velük, vagy helyszíni bírságot fizetnek, vagy feljelentik őket szabálysértésért, aminek a büntetési tétele 30 000 Ft, azaz harmincezer forint. Miután a két hölgy először megdöbbent, azután a kandi kamerákat kereste, hátha csak valamelyik televízió vicces műsorának az áldozatai, de mivel nem találtak rejtett kamerát és a két öntudatos rendőr arcán sem jelent meg semmilyen enyhülésre utaló jel, így a feljelentést választották, mivel kellő mennyiségű készpénz egyiknél sem állt rendelkezésre. Ekkor az egyik hivatástudatos rendőr beült a járőrkocsiba, hogy rögzítse az adatokat. Eközben beérkezett a HÉV az állomásra és a két hölgy kérte a dolgát teljesítő rendőrt, hogy szíveskedjen gyorsan intézkedni, mert elkésnek a munkahelyeikről, ami újabb jövedelem kiesést, esetleg fegyelmit, utóbb elbocsátást vonz maga után. Rendőrünk mit sem törődött a kéréssel, tovább piszmogott a papírokkal, de hát mit lehet tenni, ez a dolga. Persze nyilván való, hogy bírságolni csak azt lehet, aki dolgozik, pénzt keres. Hát így eljutottunk arra a szomorú pontra, hogy a munkába igyekvő lakosokra vadásznak, mert hát jól tudják, nekik van pénzük, munkájuk, lesz honnan levonni a büntetést.

Nem szeretnék most kriminológiai statisztikákba bele menni, de az is nyilvánvaló, hogy a besurranó tolvajok kedvence pont ez az időszak, amikor a munkába menő emberek ingatlanjai szabad prédává lesznek a hajnali sötétben és azt sem szeretném feszegetni, hogy ezeknek a bűneseteknek mekkora a felderítési aránya, (ezt azért közlöm Önökkel, mert két évvel ezelőtt hozzám is betörtek és mégolyan tehetetlen helyszínelő csapat a világon nincs, akik nálam nyomokat kerestek) mindössze arra hívnám fel a szolgálni és védeni akaró, jó érzésű rendőreink figyelmét, hogy gondolkodjanak el az eseten, mert ez és az ehhez hasonló incidensek sehogyan sem szolgálják a rendőrség, már amúgy is megtépázott tekintélyét, még akkor sem, ha valóban szabálysértést követtek el azok a járókelők, aki átkeltek a piros lámpánál.

 

Lacibetyár

Szkíta motoros

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 szavazat)

Hozzászólás

Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 11 vendég van a webhelyen.

Következő esemény

2024. május 25. szombat - 10:00

Friss hozzászólások

Legújabb video